Statiile Radio care este cel mai potrivit model?

4 mai 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Cand vine vorba despre aceasta categorie de dispozitive pentru masina, utilizatorii din mediul online isi indreapta atentia catre magazinul Miltech,  care isi prezinta ofertele in paginile magazinului online pieseautocamioane.ro. Acesta este site-ul in cadrul caruia toti soferii gasesc o varietate de piese si accesorii pentru masini mici sau camioane, printre care si statii radio profesionale. Pentru ca fiecare sa se ghideze cu usurinta atunci cand porneste in cautarea uneia potrivite pentru automobilul propriu, specialistii acestui magazin vin in intampinarea nevoilor clientilor cu cateva generalitati si particularitati despre statii de care se poate tine cont in vederea alegerii potrivite.

 Statii radio profesionale – utilizare

Pentru a avea garantia ca statia radio aleasa este si cea mai potrivita pentru fiecare sofer trebuie urmarite anumite aspecte. Cateva dintre acestea sunt prezentate in cele ce urmeaza.

In ultimii ani, diversele statii radio profesionale de pe piata au fost imbunatatite din mai multe puncte de vedere. Cele care includ sisteme multistandard se remarca prin faptul ca ofera posibilitatea de a fi utilizate si in alte tari. Modelele clasice insa sunt cele care se remarca prin eficienta crescuta pe care o prezinta. Cu toate acestea, patrunderea masiva a circuitelor de memorie programabila si a microprocesoarelor nu a fost neaparat un lucru benefic. Unele modele disponibile pe piata fost create dupa standarde care nu se incadreaza in nici un tipar, iar utilizarea acestora reprezinta mai mult o problema decat o solutie.

Un lucru este cert si anume ca in toate standardele exista un element comun: puterea de emisie. In modul de lucru FM, folosit de romani, aceasta putere este limitata la 4W, iar in cazul modulatiei de frecventa AM la 1W. Exista si statii care provin din SUA, acestea neputand fi insa folosite in tara la noi din cauza ca au doar modulatie AM. Nici modelele oferite de polonezi nu sunt potrivite, pentru ca au nevoie de interventii tehnice pentru a putea functiona dupa standardele din tara.

Pentru multi este criteriu de selectie si tipul de selector de canale din dotare. Pe piata se gasesc atat modele cu buton rotativ, cat si cele cu buton Up si Down. Modificarea canalului, in cazul celor mai multe dintre statiile radio moderne, poate fi realizata si cu ajutorul butoanelor dispuse pe microfon. Ca de obicei, cu cat variantele sunt mai numeroase, cu atat alegerea este mai dificila. Aici ramane la latitudinea fiecaruia pentru care dintre modele se va hotari, in functie de cat de comod doreste sa se simta atunci cand foloseste dispozitivul.

Un criteriu important de avut in vedere face referire la parametrii din specificatii. Cu toate ca majoritatea producatorilor trec la puterea maxima cifra 4, in realitate nu toate modelele reusesc sa atinga aceasta putere. Pentru a ajunge pe raftul magazinelor, statiile trebuie sa treaca printr-o procedura specifica de omologare, care reprezinta dovada ca dispozitivul se incadreaza in normele tehnice ce au fost stabilite prin standardele nationale si internationale. De multe ori insa acest lucru nu este respectat, iar cumparatorul este dezamagit atunci cand incearca produsul.

Multi aleg sa modifice statiile in service-uri, prin lucrarea bandei CB. Acesta este un lucru nerecomandat de specialistii Miltech pentru ca, cel putin in afara tarii, aceste modificari nu sunt acceptate, respectivele statii putand fi confiscate de organele competente de control.

In vederea alegerii statiei radio potrivite trebuie sa se ia in considerare un parametru important si anume sensibilitatea pe care o prezinta receptorul statiei. Aceasta poate fi aflata prin urmarirea raportului semnal – zgomot mentionat in specificatiile dispozitivului. De dorit ar fi ca in urma comparatiilor de sensibilitate in microvolti sa existe un raport identic intre modelele comparate. Elementele active din etajul de intrare sunt de fapt cele care definesc calitatea statiilor si nivelul de sensibilitate al acestora. Atunci cand zgomotul produs de respectivele elemente este redus, inseamna ca receptorul din statie prezinta o rezistenta sporita.

Avand deci in vedere toate aspectele mentionate in cadrul acestui articol, fiecare cunoaste acum principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in alegerea unei statii radio profesionale. Cei care doresc sa beneficieze de calitate superioara si rezistenta pot accesa pagina pieseautocamioane.ro pentru preturi avantajoase.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram