Serviciile de transport cele mai profitabile in Brasov

27 iulie 2017
Autor:
Content SEO

Conform unui clasament facut de Camera de Comert si Industrie din Brasov, ramura cea mai puternica din punct de vedere financiar, atunci cand ne raportam la serviciile din judet, dar si la industrie, este ramura transportului.

Astfel, industria mijloacelor de transport are un procent de 27.8%, din totalul industriilor, raportat la cifra de afaceri, urmata la distanta destul de mare de fabricarea de masini si echipamente, cu 17.72%.

Acelasi succes il au si serviciile de transport si depozitare, distributia cifrei de afaceri din domeniul serviciilor dezvaluind un procent substantial pentru acest domeniu.

Ce tipuri de transport reusesc sa transforme aceasta ramura intr-una de succes?

Evident, transportul de marfa este cel care aduce cel mai mult capital, acesta oferind o buna parte din cifra de afaceri din domeniu. Totusi, exista si alte categorii de transport ce merita sa fie luate in seama.

Transportul de persoane, spre exemplu, a avut o crestere masiva in ultimii ani. Atunci cand vorbim despre transport persoane Brasov, nu vorbim neaparat despre transportul intern, reprezentat de mijloacele de transport in comun si de zona de transport muncitori.

In principiu, principalele ramuri sunt ocupate de zona de transport international si de cea de transferuri la diverse aeroporturi din tara.

Pana in momentul in care va fi gata aeroportul din Brasov, majoritatea oamenilor aleg sa zboare de pe alte aeroporturi, fiind preferat Bucurestiul pentru flexibilitatea de care da dovada si pentru varietatea mare de zboruri.

Cum vor evolua serviciile de transport in Brasov?

Cel mai probabil, evolutia va fi una constanta, cel putin o perioada. Constructia aeroportului din Brasov poate sa fie un element bun pentru transportul rutier sau poate sa fie ca un bumerang. In principiu, odata cu aparitia aeroportului, atat firmele de transfer din Brasov la aeroporturile din tara, cat si cele care practica transportul international cu autocare si microbuze, vor avea de suferit.

Totusi, bugetul local nu va avea de suferit, deoarece vor exista din ce in ce mai multi oameni care vor alege sa zboare de pe aeroportul local si dat fiind numarul mare de brasoveni care lucreaza in strainatate sau isi fac vacantele acolo, numarul zborurilor va fi cu siguranta unul mare.

Cum se arata statisticile in alte ramuri ale industriei?

Daca in ceea ce priveste cifrele de afaceri, transportul sta cel mai bine, in ceea ce priveste profitabilitatea sau procentul de acaparare a fortei de munca, alte domenii sunt mai atractive. Astfel, cele mai profitabile domenii sunt cele de servicii, agricultura, industrie si comert.

In ceea ce priveste numarul de salariati, industria sta cel mai bine, cu 40% din totalul angajatilor din judet, urmata de comert, cu 18%.

Ceea ce este incurajator, este faptul ca lucrurile evolueaza intr-o directie buna, cel putin din cifre.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram