Este momentul sa alegeti cutia de viteza automata pentru masina dumneavoastra

8 martie 2017
Autor:
WEBDESK

Cutia de viteza automata este introdusa in circuit inca din anul 1959. De atunci, a inceput sa castige din ce in ce mai mult interes din partea soferilor din intreaga lume, ce renunta la varianta originala pentru a-si simplifica viata la volan. Cutiile de viteza automate sunt cele care il scutesc pe sofer de o serie de manevre in plus, care ii consuma timp.

In Romania predomina masinile cu cutie de viteze manuala, insa romanii se arata tot mai interesati de cea automata. Aceasta este foarte performanta si nu prezinta niciun dezavantaj. Mai mult, este mult mai folositoare atat la drumurile lungi, cat si la cele scurte si aglomerate din oras.

Potrivit unui studiu de specialitate, numai una din 10 masini ale romanilor are cutie de viteza automata. Acestia prefera varianta manuala pentru ca s-au obisnuit cu ea si pentru ca inca nu inteleg perfect avantajele automatizarii acestui proces.

Cutie manuala vs. Cutie automata

Cutia de viteza automata este la fel de fiabila ca cea manuala – zvonurile vorbesc despre faptul ca variantele automatizate se strica mult mai repede decat cele manuale. Nimic mai fals, pentru ca exista foarte multe tari care au adoptat acest sistem si nu s-au plans de probleme. Exista o multitudine de automobile automate, care au peste 500.000 km la bord si circula perfect.

Economie pe termen lung – este adevarat ca aceasta metoda presupune costuri mai mici pentru intretinere, dar si pentru rulare. La aceste modele de masini, nu este nevoie sa inlocuiesti ambreiajul la o anumita perioada de timp sau atunci cand intampini probleme. In felul acesta, costurile aferente acestui proces dispar.

Costul achizitiei – reprezenta un criteriu destul de important in urma cu cativa ani. Soferul era nevoit sa scoata din buzunar o suma mai mare pentru a putea beneficia de un autoturism cu cutie de viteza automata. Acum, acest lucru nu se mai intampla, tocmai pentru ca aceasta dotare nu mai este privita ca ceva premium.

Nivel de performanta – cei mai mari producatori si distrbuitori de autovehicule din intreaga lume nu mai doteaza produsele cu cutie de viteza manuala, ci doar cu cea automata. In felul acesta, oricine isi poate da seama de fapul ca exista un motiv bine intemeiat pentru care fac acest lucru. Acela este performanta. Cei mai mari specialisti ne demonstreaza astfel ca masinile dotate cu cutie de viteza automata sunt mult mai bune decat cele dotate cu un sistem obisnuit, manual.

Consum – in cazul variantei automate, consumul este mult mai bun. De ce? Pentru ca aparatul montat este mult mai usor si este controlat cu ajutorul unor calculatoare speciale, care impiedica turarea fara motiv a motorului. In felul acesta, soferul se asigura de faptul ca nu consuma fara motiv.

Confort – unul dintre principalele criterii pentru care soferii apeleaza la o masina dotata cu cutie de viteza automata este confortul la volan. Acesta nu mai este nevoit sa intreprinda o multitudine de activitati si sa oboseasca, mai ales atunci cand face drum lung. Cu ajutorul acestei metode, intreaga operatiune este simplificata. Exista insa si persoane care iubesc condusul si care fac din asta o placere deosebita, iar acele persoane nu vor opta niciodata pentru varianta automata pentru ca vor sa se implice 100% in proces.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram