De ce este important sa stii totul despre rovinieta?

29 ianuarie 2015
Autor:
Content SEO

Din acest motiv, soferii sunt sfatuiti sa fie bine informati in ceea ce priveste totul despre rovinieta, inclusiv situatiile speciale in care aceasta nu este necesara, drumurile pe care aceasta este obligatorie, perioada de valabilitate, modul corect de atasare pe parbriz si modul de combatere in instanta a proceselor verbale primite in urma imaginilor surprinse cu camerele de supraveghere.

Sistemul de control al rovinietei, tot mai eficient

Pentru a descuraja soferii care se simt tentati sa circule fara rovinieta in afara oraselor pe drumurile nationale, politia rutiera a anuntat un program amplu de amplasare a unor puncte de control pentru verificare rovinieta pe toate drumurile principale ce leaga diversele zone ale tarii. Astfel, cu fiecare an care trece, a circula fara rovinieta este tot mai riscant si in definitiv, mai costisitor, de aceea este cu atat mai important ca soferii sa fie corect informati in legatura cu rovinieta de pe site-uri de incredere precum www.odat.ro.

La controalele sporite se adauga si o crestere a valorii punctelor de amenda care creste in mod implicit si sumele platite pentru circularea fara rovinieta. La un calcul simplu devine evident ca plata taxei pentru rovinieta este mult mai convenabila decat riscarea unei amenzi usturatoare.

Evitarea situatilor neplacute

Un sofer informat este un sofer care poate evita fara probleme situatiile neplacute legate de lipsa rovinietei in cazurile in care aceasta ar fi fost obligatorie. Unul dintre cele mai des intalnite motive invocate de soferii prinsi la controale de rutina fara rovinieta este neglijarea datei de expirare a acesteia.

Multi soferi uita sau nu stiu ca pot verifica informatii precum valabilitate rovinieta, iar din acest motiv ajung sa circule fara rovinieta valabila fara ca macar sa stie. Exista cateva metode simple de a verifica valabilitatea rovinietei, metode pe care soferii le pot folosi inainte de orice plecare in afara orasului pentru a evita situatiile neprevazute si o amenda usturatoare.

Verificarea valabilitatii rovinietei online este simpla, se poate face usor cu doar cateva date precum numarul masinii si seria si este cea mai sigura metoda de a evita circularea fara rovinieta valabila.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram