De ce este important sa schimbam anvelopele de iarna cu cele de vara atunci cand se face cald?

3 mai 2018
Autor:
Suits Advertising

Temperaturile sunt din ce in ce mai ridicate, iar serviceurile auto si vulcanizarile sunt pline. Din ce motiv? Soferii stau cu masinile la coada pentru a isi echipa corespunzator autoturismele cu anvelope de vara.

Desi foarte multi se preocupa de acest aspect al schimbarii cauciucurilor, exista si foarte multi soferi care considera in mod eronat, faptul ca pot circula fara probleme cu anvelope de iarna pe timp de vara. Total gresit!

Motivatia soferilor pentru schimbarea anvelopelor nu trebuie sa fie doar faptul ca risca sa fie amendati contraventional daca nu au masina echipata corespunzator, ci si faptul ca utilizarea masinii cu niste cauciucuri nepotrivite va duce nu doar la uzarea acestor si defectiuni ale masinii, dar si la riscuri de accidente.

tractari auto 1

Din ce motiv  este sporit riscul de accidente atunci cand masina nu are cauciucuri potrivite? Este foarte simplu: anvelopele de iarna sunt confectionate dintr-un material special, menit sa reziste la frig si sa ofere aderenta corespunzatoare in astfel de conditii, iar anvelopele de vara la fel. Folosind un cauciuc de iarna, care de obicei este moale si flexibil tocmai pentru a rezista la frig, veti ajunge inevitabil la o aderenta foarte scazuta doarece materialul se va topi la temperaturi de vara. In aceste conditii, siguranta soferului si a pasagerilor va fi in pericol, intrucat cauciucul nu va mai avea proprietatile necesare de rulare, franare sau aderenta si risti sa faci accidente. In aceasta perioada, echipele de la tractari auto Bucuresti au foarte multe solicitari de tractari ale autoturismelor implicate in accidente rutiere datorate anvelopelor care nu erau corespunzatoare.

Materialul anvelopelor de vara este confectionat special pentru a rezista la temperaturi inalte si pentru a conferi aderenta necesara.

Importanta este si presiunea din anvelope, deci verifica regulat  acest aspect. Daca nu ai suficienta presiune in pneuri sau daca aceasta este prea mare, anvelopele se vor uza neuniform, vei avea consum de combustibil crescut, masina va trage greu si se va spori riscul de accidente.

Din toate aceste motive, atunci cand temperaturile sunt ridicate, da o fuga la service sau la vulcanizare si schimba anvelopele de iarna cu cele de vara, pentru ca este necesar atat pentru siguranta ta, cat si pentru buna functionare a masinii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram