Pot monta o priza in baie?

14 august 2017
Autor:
Touch Media

Ati obeservat ca din baile locuintelor lipsesc cu desavarsire priza si intrerupatorul? De fiecare data cand vrei sa folosesti un aparat de ingrijire personala trebuie sa te chinui cu prelungitoare, fire multe, cand totul poate fi extreme de simplu. Dupa cum stim, baia este camera cu cea mai mare umiditate din casa, de aceea multi dintre specialisti recomanda montarea prizelor si intrerupatoarelor pe peretele exterior, dar pentru orice problema exista o solutie. Este o posibilitatea de a monta prize in baie, dar acestea trebuie sa fie dotate cu protectie la umiditate, sa poarte specificatia IP44 si desigur indicatia de montare sa fie data de un specialist pentru a nu monta pe peretii prin care trec instalatii.

Circuite speciale pentru montarea prizelor si intrerupatoarelor in baie? In principiu, in baie nu trebuie sa existe prize si intrerupatoare, dar daca aveti nevoie sa folositi dispozitive electrice in aceasta camera aveti nevoie in primul rand de sfaturile si priceperea unui electrician. Exista reglementari speciale pentru amplasarea circuitelor electrice in baie, de aceea atat prizele cat si intrerupatorul pentru baie trebuiesc montate cat mai departe de chiuveta, dus, cada, locuri in care exista umezeala mare, apa, aburi, factori care pot pune siguranta dumneavoastra in pericol.

Montarea prizelor si intrerupatoarelor este permisa doar la nivelul 3, un perimetru de latime de pana la 2,40 m fata de sol si obiectele sanitare. Prizele si intrerupatoarele in baie se monteaza strict de catre o persoana avizata pentru a stii cu exactitate unde, cum se monteaza si pentru a tine cont de reglementarile impuse.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram