Kalon Garden va ofera sfaturi pentru intretinerea corecta a gradinii

27 aprilie 2017
Autor:
WEBDESK

In contextul globalizarii, din ce in ce mai multi oameni simt nevoia sa se retraga din agitatia si aglomeratia marilor orase. De aceea, aleg sa locuiasca la casa si investesc mult timp si inspiratie in amenajarea acesteia, astfel incat sa fie un loc calduros, primitor si relaxant. Acestia pun un accent deosebit si pe modul in care se prezinta gradina si incearca sa o realizeze in asa fel incat sa le satisfaca toate necesitatile si dorintele.

Pentru a se bucura de succes, este ideal sa apeleze la servicii profesionale de amenajare, insa trebuie sa acorde o atentie deosebita si elementelor de ingrijire si intretinere periodica a gradinii lor. Pentru ca simpla amenajare nu este de ajuns, exista o serie de pasi care trebuie respectati pentru intretinerea felului in care a fost realizata aceasta.

Intretinerea solului implica o serie de procese, care sa elibereze azotul si celelalte elemente cu rol de hranire, care sa sporeasca cresterea plantelor. In aceasta categorie poate fi inclusa si intretinerea gazonului, in cadrul careia putem enumera tunderea acestuia, udarea si fertilizarea, ce trebuie efectuate in mod periodic, indepartarea vegetatiei moarte, aplicarea erbicidelor, indepartarea buruienilor, dar si aplicarea anumitor tratamente care previn si/ sau combat anumiti daunatori.

Cand este indicata intretinerea gradinilor?

In sezonul cald, atunci cand temperaturile sunt extrem de ridicate, este esential ca atat plantele cat si gazonul sa fie udate dumineata, cat inca este racoare sau seara, dupa ce apune soarele. Cantitatea de apa este foarte importanta pentru ca daca este prea putina, nu va ajunge la radacina, iar daca este prea multa va ineca planta.

Tunderea gazonului este iar un aspect important in ceea ce priveste metodele de intretinere a gradinii; el ajuta la cresterea si regenerarea plantelor si inlatura iarba ingalbenita, cea subtire si chiar si buruienile.

Fertilizatorii sunt alesi in functie de tipul de iarba specific fiecarei gradini. Chiar daca numim gazon orice tip de iarba, acesta difera si trebuie intretinut in mod distinct. Exista un produs universal de fertilizare, care se foloseste pentru gradina, insa pentru a trata corespunzator fiecare tip de gazon, este ideal ca proprietarul sa apeleze la ajutorul specializat al unui profesionist.

Acesta stie cum sa aplice fiecare solutie astfel incat sa nu dauneze plantelor. Daca este aplicata prea multa solutie, aceasta ar putea distruge gazonul, dar si plantele. In plus, poate afecta si calitatea solului, astfel ca pe acesta nu vor mai putea fi plantate alte rasaduri.

Modalitatile de intretinere a gradinii includ si realizarea aranjamentelor florale expuse, udarea si fertilizarea lor in mod periodic, stimularea cresterii, care se aplica in special pentru plantele agatatoare, taierea, toaletarea arborilor, saparea, curatarea, dar si aplicarea tratamentelor potrivite pentru indepartarea factorilor daunatori.

Despre Kalon Garden

Kalon Garden este cel mai bun prieten al gradinii. Are in dotare cele mai avansate echipamente de intretinere a gradinii, astfel ca intervine prompt, cu cele mai bune solutii pentru efectuarea diverselor actiuni de intretinere. Principalul obiectiv al acestei companii este acela de a transforma orice gradina intr-una superba si reusita, prin practicarea de servicii periodice de ingrijire si intretinere.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram