Jardina: Gardurile vii imbratisarea naturala a gradinii tale

24 februarie 2017

Fie ca ai o casa clasica sau moderna, modesta sau somptuoasa, mica sau impunatoare, contextul ei poate influenta dramatic valoarea proprietatii. Gradina casei este cartea de vizita a acestui cadru. Ea poate scoate in evidenta anumite caracteristici, precum ii poate ascunde si anumite deficiente, de aceea este bine sa stii si cum sa o delimitezi. Pentru a-ti proteja intimitatea de privirile indiscrete ale trecatorilor, poti opta pentru un ecran de vegetatie la nivelul strazii. Pe site-ul Jardina vei descoperi o mare selectie de pomi fructiferi cu care orice gradina se poate mandri si distrage atentia curiosilor. De exemplu, Nectarinul Andosa este un pom cu vigoare mare si cu o productivitate ridicata. Fructele sale mari sunt incredibil de gustoase si aromate. Ele au o forma sferica si o culoare deosebita rosu aprins. Pulpa este galbena, tare, foarte aromata, dulce si neaderenta la sambure. Este un soi de vara foarte indragit de catre cei mici si extrem de apreciat de catre marii cunoscatori, cu atat mai mult cu cat este si un soi autofertil. Prezenta lui in primul front al gradinii tale, va sustrage toata atentia catre el.

In cazul contrar, in care vrei sa scoti in evidenta fatada casei si deschiderea gradinii, poti alege sa ii marchezi limitele proprietatii cu arbori inalti, pentru ca apoi, inaltimea vegetatiei sa coboare treptat pana in dreptul casei. Zonele joase cu flori pot fi flancate de randuri de arbusti fructiferi care sa delimiteze, la randul lor, trecerea de la arealul decorativ, la cel de loisir. Pentru aceasta, Coacazul Negru Ruben este un arbust deosebit de valoros, atat pentru forma sa destul de compacta cu ramurile potrivit de ramificate, cat si pentru capacitatea sa mare de productie si buna rezistenta la boli fungice si ger. Tufa este de forma rotunda si poate ajunge la 120 cm inaltime. Fructele sunt de calitate deosebita, nu se scutura usor si nu plesnesc la maturitate. Marimea lor depaseste majoritatea soiurilor cunoscute, iar gustul dulce acrisor foarte placut si apreciat are un raport echilibrat intre aciditate si zahar.

Spectacolul unei gradini bine echilibrate poate fi completat prin marcarea anumitor puncte de interes ale gradinii. Un loc de repaos, o fantana, o zona florala deosebita, o alee misterioasa, toate acestea pot fi delimitate prin garduri vii. Schimbarile de directie ale unor trasee se pot semnala prin dispunerea unei tufe cu un volum sau cu un colorit aparte.

Avantajele gardurilor vii sunt numeroase si dintre ele putem enumera: reducerea uscarii pamantului, incetinirea vitezei curentilor de aer si a eroziunii acestora precum si reducerea riscului alunecarilor de teren, pentru pamanturile in panta. In functie de soiurile alese, gardul natural poate reprezenta o sursa de hrana si adapost pentru anumite vietuitoare sporind, astfel, biodiversitatea arealului. Ele pot stabili un echilibru natural si pavaza impotriva rozatoarelor si a populatiei de insecte daunatoare. Gardurile vii se pot masura in putere cu cele manufacturate, in schimb au o mai mare valoare agricola si biologica.

O gradina frumoasa este cu atat mai innobilata cu cat primeste imbratisarea naturala a unui gard viu. Iubirea pentru natura poate astfel sa nu cunoasca limite!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram