FamousRoses: Aranjamentele florale luminoase un nou trend in amenajarea spatiilor exterioare

26 august 2016

Tot ceea ce avem in interiorul unei case putem avea si in exteriorul ei. Aceasta este unul dintre principiile care guvernează evoluția în amenajarea spațiului exterior, dar și atitudinea specialiștilor în fața îngrădirii și limitărilor pe care le oferă clasiciul ‚4 pereți’. De la gratare pana la zone acoperite, incalzite si iluminate, cu totii ne dorim sa ‚extindem’ sezonul gradinilor si al teraselor, iar totul incepe de la transformarea noptii in zi.

Din dragoste pentru trandafiri si pentru fermecatoarea lor simbolistica, multi arhitecți peisagiști au dat curs impulsului imaginatiei si au dedicat gradini feerice avandu-i ca piesa dominanta. Le sunt alături designeri care găsesc cele mai inspirate modalități de a-i pune în lumină, prin mobiliere de grădină și obiecte de decor. Și pentru că vorbim de trandafiri și modalități de a-i pune în valoare, dincolo de frumusețea naturală pe care oricum o afișează, specialiștii FamousRoses vorbesc despre tendințe în amenajarea spațiilor exterioare, incluzând aranjamentele florale luminoase în rândul noilor trenduri care stau să prindă tot mai mult avânt.

In alegerea luminii artificiale trebuie să tii cont ca aceasta sa se integreze armonios în ansamblul proprietății. O modalitate de a pune in evidenta florile, pe timpul serii sau in spatii intunecate, este prin plantarea acestora in ghivece luminoase disponibile în diferite culori, de diferite forme și dimensiuni astfel încât să se potrivească cu orice stil de amenajare. Având o rezistență sporită la îngheț, astfel de vase sunt perfecte pentru spațiul exterior al casei, putând fi ținute în aer liber pe tot parcursul anului. De asemenea, recipientele pozitionate pe suprafete luminoase sunt o altă propunere de integrarea a luminii în peisajul feeric sau inserarea siragurilor cu LED-uri intre manunchiurile de trandafiri plantați direct în pământ. Cu un consum foarte redus de energie, chiar si de provenienta solara, aceste solutii inovative pot transforma experienta unui cadru natural intr-un eveniment de referinta. Cu puțină fantezie și creativitate poți aduce în grădina ta Crăciunul pe timpul verii sau o priveliște care te păstrează ore bune în natura scăldată în culori, sub clar de lună. Iluminatul exterior va imprima senzatia unei proprietati mai sigure, ce devine mai utilă si mai atractivă. Totodată, îți va permite ție și invitaților tăi să descoperiți frumusețile ascunse ale peisajului, punand în valoare elementele naturale specifcice unui ambient plăcut.

De la clasic, la modern, de la minimalist la rococo, orice idee poate prinde contur în propria grădină, trebuie doar să îți cauți imaginația urmărind tendințele din domeniu. In februarie, spre exemplu, Hong Kong-ul a gazduit o instalatie luminoasa alcatuita din 25,000 de trandafiri luminosi, cu sursa LED, pentru a celebra Valentine’s Day. Acest eveniment ‚floral’ a depasit cadrul sezonier al unei gradini obisnuite si mai cu seama, i-a dat o extraordinara valoare pe timpul noptii. Totodată, a adus aranjamentele florale luminoase în centrul discuțiilor dedicate amenajării spațiilor exterioare, fie ele publice ori private.

Daca a avea o gradina fabuloasa in orice sezon si in orice momentent al zilei se afla pe lista dorintelor tale, FamoseRoses vine cu alternativa naturala a celebrilor trandafiri din gradina radianta: Popcorn Drift, un trandafir de peisaj extrem de versatil, care exprimă întocmai trendul în ceea ce privește trandafirii la nivel mondial. Aceștia se bucură de o înflorire repetată, deasă și abundentă, rezistă la îngheț și dăunători și pot fi plantați in ghivece luminoase, special destinate spatiilor exterioare, rezistente la apa si variatii de temperatura. Popcorn Drift inflorește repetat din primăvară până toamna târziu si produce boboci galbeni care se deschid în flori de culoare albă, cu tente ușoare de galben spre mijloc chiar si in perioade de inghet.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram