Ce spune One Design despre modificarea legislatiei cu privire la autorizatia de construire

31 martie 2017

One Design anunta clientii ca, in momentul de fata, in urma modificarii legii nr. 100/2016, intrata in vigoare la 27 decembrie 2016, dosarul de obtinere a autorizatiei de construire trebuie sa contina alte documente.

Autorizatia de construire este actul prin care autoritatea publica, Biroul de Urbanism al Primariei, permite desfasurarea procesului de construire, autorizatie obtinuta in baza unui proiect propus, care ar trebui sa fie in conformitate cu cerintele prevazute in certificatul de urbanism.

Modificari aduse legii nr. 100/2016

Noua modificare a legii inseamna schimbari semnificative in legislatia constructiilor, printre care amintim ca sunt limitate situatiile in care poate fi elaborat un nou plan urbanistic zonal, este eliminata posibilitatea construirii unei locuinte, cladiri turistice sau alta amenajare cu caracter permanent in extravilanul localitatilor, sunt limitate tipurile de cladiri pentru care se poate obtine o majorare a coeficientului de utilizare a terenelui (CUT) cu mai mult de 20% si multe alte modificari, disponibile pe site-ul oficial al legislatiei sau in urma consultarii echipei One Design.

Foarte important, biroul de arhitectura si design interior One Design transmite clientilor ca, in vedere obtinerii autorizatiei de la primarie, acestia au nevoie, potrivit legii, de un Proiect pentru pentru Autorizatia de Construire (PAC), care, practic, inlocuieste DTAC (Documentatia tehnica pentru autorizatia de construire), dar si de un proiect tehnic (PT) si detalii de executie (DE).

Mai exact, pentru autorizatie, clientii au nevoie de:

- un certificat de urbanism, in termen de valabilitate;
- acte de proprietate legalizata;
- cadastru si intabulare a proprietatii;
- studiu geotehnic al terenului, care trebuie prezentat indiferent ca este vorba de o cladire noua sau de extinderea celei prezente;
- ridicare topografica;
- extras de carte funciara care sa ateste situatia reala si legala a terenului;
- proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
- dovada privind achitarea taxelor legale.

In vederea obtinerii si intocmirii acestor documente, precum si materialele afiliate autorizatiei de construire (PT si DE), One Design ofera consultanta si sprijin clientilor, pe tot parcursul procesului birocratic si, de asemenea, cel al construirii. Foarte important ca autorizatia de construire este valabila cel mult 12 luni.

Despre One Design

One Design Romania, un birou de arhitectura si design interior, care a luat nastere in 2013, iar principalul obiectiv al companiei este acela de a oferi solutii eficiente de construire, amenajare, astfel incat clientii sa beneficieze de un spatiu modern si conform nevoilor acestora.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram