Pesticide AZ ro Secretele productivitatii in domeniul agricol: Cum folosim in mod corespunzator produsele pe baza de ingrasamant foliar?

20 aprilie 2017
Autor:
Fortin

Acesta este unul dintre beneficiile produselor pe baza de ingrasamant foliar pe care agricultorii le folosesc pentru fertilizarea culturilor agricole.

Compania Fermierul dispune de produsele necesare adresate agricultorilor de pretutindeni, prezentate pe pagina web pesticide-az, sprijinind astfel culturile agricole si contribuind la prosperitatea economica a Romaniei.

Pentru a se asigura de calitatea culturilor din intreaga tara, specialistii in domeniul horticulturii si agriculturii ce fac parte din echipa Fermierul raspund mai jos celor mai frecvente intrebari adresate de publicul tinta.

Ce este hranirea foliara?

Hranirea foliara este o forma de fertilizare a plantelor prin intermediul produselor fitosanitare. Aplicarea de ingrasamant foliar este o tehnica foarte des intrebuintata de agricultori prin aplicarea substante nutritive in forma lichida direct pe planta. Fertilizarea solului prin ingrasamant este o solutie complementara, insa fertilizarea prin hranirea foliara a plantelor ajuta la o mai buna dezvoltare a culturilor agricole.

Cum are loc fertilizarea cu ingrasamant foliar?

Agricultorii aplica ingrasamant lichid direct pe frunzele plantelor datorita urmatoarelor motive:
Plantele sunt capabile sa absoarba elementele esentiale dezvoltarii lor prin intermediul porilor aflati la nivelul frunzelor;

Absorbtia are loc la nivelul epidermei, iar transportul ingrasamantului lichid are loc cel mai rapid prin intermediul stomatelor, dar si a scoartei plantelor;

Din momentul in care ingrasamantul foliar a fost aplicat pe plante dureaza numai o ora pana ca 90% dintre nutrienti sa ajunga la nivelul radacinii plantelor.

Cat de eficienta este hranirea foliara?

In urma testelor efectuate de specialistii din domeniul agriculturii inginerii horticultori au ajuns la concluzia ca hranirea foliara poate fi de pana la 10 ori mai eficienta pentru sporirea gradului de calitate al culturilor, prin comparatie cu utilizarea ingrasamantului adresat fertilizarii solului.

Astfel, suplimentele de ingrasamant foliar sub forma lichida sunt o modalitate eficienta pentru a compensa deficientele solului si incapacitatea acestuia de a furniza culturilor agricole substantele nutritive necesare pentru buna lor crestere.

Cum se aplica ingramantul foliar?

Hranirea foliara se efectueaza, in general, dimineata sau seara cand aerul este rece, la temperaturi de sub 24 de grade Celsius, intrucat caldura de pe durata zilei poate determina inchiderea porilor aflati la nivelul frunzelor, iar eficienta tratamentului scade daca hranirea foliara nu este utilizata conform recomandarilor.

Specialistii recomanda, de asemenea, sa pulverizam ingrasamantul foliar pe ambele fete ale frunzelor, pentru a obtine rezultatele dorite.

Compania Fermierul va pune la dispozitie expertiza de calitate a inginerilor agronomi pentru a deveni un agricultor de succes!

Pentru a afla mai multe informatii despre produsele companiei Fermierul, puteti vizita website-ul www.pesticide-az.ro si pentru a beneficia de expertiza tehnica a specialistilor horticultori si agronomi, puteti apela la numarul de telefon:

0724.254.542

Daca deja v-ati hotarat asupra produselor pe care doriti sa le achizitionati si doriti sa inaintati o cerere de oferta specializata, puteti trimite un e-mail la adresa: [email protected]

Specialistii companiei Fermierul raspund in cel mai scurt timp.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram