Jardina: Gradinile sursa de inspiratie pentru seniori

24 octombrie 2016

Cu o alimentatie sanatoasa si un ritm activ, mobilitatea ramane o prioritate ce trebuie reevaluata periodic. De aceea, activitatea din topul preferintelor ramane cea de a intemeia si a ingriji o gradina. Eforturile fizice pot fi dozate optim, pentru seniorii de diferite varste, iar satisfactiile sunt bine-cunoscute de milenii. Jardina sustine aceasta indeletnicire, atat printr-o gama variata de pomi si arbusti fructiferi, cat si prin sfaturi si indicatii de a-i intretine. Cultivarea unei gradini este o indeletnicire cu un program zilnic si cu o rutina diferita de la un anotimp la urmatorul, mentinand mintea concentrata asupra activitatilor de planificare si prioritizare a actiunilor. Spre exemplu, la inceput de toamna e bine sa cureţi solul si pomii de fructele cazute si stricate, sa sapi in jurul acestora si sa le administrezi ingrasaminte organice. Gradinile de decor iti scalda ochii si iti umplu sufletul de bucurie si incantare, iar cele roditoare iti dau sentimentul de mandrie si satisfactie a muncii.

Este foarte bine sa iti cunosti ‘radacinile’, de aceea, iti poti incuraja parintii sa-si scrie memoriile. Poate sunt inca lucruri pe care nu au apucat sa le povesteasca despre ei sau despre familia lor si o ‘plimbare’ pe aleea aminitirilor ii va ajuta sa se bucure de trecutul, ce nu mai risca acum sa se piarda in anonimat. Inca de la marele Newton, stim ca, atunci cand suntem in cautare de idei, e bine sa ne aflam sub un mar. Jardina iti propune Starkrimson, un mar de renume, cu fructe foarte aromate, sanatoase si extrem de apreciate. Forma conica deosebita a fructului si culoarea sa spectaculoasa rosu-inchis ii vor fermeca pe proaspetii scriitori. Aceste mere sunt sanatoase si pline de vitamine atat de benefice pentru o sanatate de fier, iar gustul lor este senzational. Starkrimson este un pom fructifer de talie mijlocie care face parte din soiul de toamna. Frunzele au o forma ovala-alungita cu marginile usor crestate si ondulate, intr-o culoare de verde inchis. Florile sunt albe cu pete roz formate din 5 sau 6 petale. Pulpa este alb-galbuie cu un gust foarte bun, aromat si suculent.

Diferite activitati de intretinere si reparatie sunt mereu binevenite, mai ales la inceput de sezon racoros. Aceste activitati pot fi incurajate si sustinute ca lucru in echipa, atunci cand depasesc capacitatea fizica a seniorilor. Cu putina aplecare asupra domeniului, se pot gasi multiple solutii inventive care sa trezeasca entuziastmul si creativitatea tuturor. Un strat nou de vopsea, alegerea unor materiale textile florale sau un mix de finisaje naturale pot schimba aspectul interior sau exterior al diferitor obiecte de uz frecvent sau poate doar decorative. De multe ori, simpla punere intr-o lumina noua a unor spatii vechi are rezultate uimitoare. Fie ca este vorba de un iluminat general sau local, prin diferite surse ingenios amplasate, creeaza un ambient diferit, cu totul inovator.

Cu siguranta exista un hobby pe care parintii nostri si-au dorit sa-l aiba, dar pentru care nu au avut timp. Acum ii poti ajuta sa se inscrie intr-un grup ce-l practica, asigurandu-te in acest fel ca beneficiaza si de compania unor colegi ce impartasesc aceleasi pasiuni. Fie ca este vorba de a perfectiona anumite abilitati sau de a invata altele noi, este bine ca ei sa se mentina activi. Mai departe, parintii se pot folosi de cunostintele acumulate pentru a deveni si ei la randul lor mentori in cadrul unor comunitati. Satisfacta de a preda catre diferite grupuri de oameni interesati, pot fi chiar surprinzatoare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram