De ce sa instalezi un gard electric pentru protectia caprelor?

26 mai 2016
Autor:
Content SEO

Daca esti un crescator de capre, stii cat de greu este sa stai mereu cu ochii pe ele. Caprele tind sa incalce proprietati si sunt supuse riscului de a fi atacate de pradatori, cum ar fi lupii. Un tarc clasic poate sa fie eficient, insa nu la o capacitate maxima. Un tarc imprejmuit cu un gard electric insa, este extrem de eficient atat impotriva oamenilor cu ganduri mai putin curate, cat si impotriva animalelor.

Care sunt, asadar, avantajele unui gard electric capre?

Daca ne raportam la riscurile prezentate de oameni, un astfel de gard descurajeaza. Omul are o teama destul de mare fata de curentul electric si in momentul in care vede semne ce prezinta acest pericol, tinde sa se indeparteze.

Daca ne raportam la animale, avantajele sunt aceleasi. Descurajeaza, insa in urma unui soc electric. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste socul, deoarece nu este unul mare si nu va rani niciun animal. Socul are doar rolul de a speria animalul. In felul acesta lupii vor sta departe de animalele tale iar caprele vor sta departe de culturile vecinilor.

Un gard electric nu afecteaza cu nimic mediul inconjurator si nici nu este afectat de acesta. Practic, vantul, ploaia, ninsorile, ceata sau frigul nu ii strica cu nimic din eficienta.

Gardurile electrice sunt testate si dovedite a fi eficiente, asadar, ai toate motivele sa le incerci.

Un alt avantaj este cel al pretului. Daca constructia unui gard normal poate sa fie destul de costisitoare, preturile pentru gardurile electrice sunt mult scazute. Acestea pot fi achizitionate cu un buget minim.

Desi pare tentant sa montezi de unul singur gardul electric, este bine sa apelezi totusi la o firma profesionista, specializata in asa ceva. Desi nu sunt periculoase, gardurile electrice pot sa genereze destul de multe probleme daca nu sunt instalate asa cum trebuie.

Daca sunt instalate conform legilor in vigoare, gardurile electrice nu necesita aprobarea vreunei institutii. Cu toate astea, un gard electric capre nu poate fi instalat cu alta destinatie, cum ar fi ca sistem de protectie si securitate pentru casa. Destinatia trebuie sa fie exact cea precizata de producator.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram