Cositori rotative: 4 modele de top de la Vizoma

3 mai 2016
Autor:
Zoom-Biz

Cand vine vorba despre cositori rotative, Vizoma este exact partenerul de care si tu ai nevoie. Aceast magazin online iti propune cateva modele de astfel de echipamente, nou-noute avand dimensiuni diferite, dar si caracteristici tehnice diferite in functie de necesitatile tale. Pentru orice intrebari sau informatii suplimentare, ia legatura cu echipa Vizoma!

Cositori rotative sunt excelente pentru cosirea ierburilor furajere

Cosirea ierburilor furajere reprezinta o operatie extrem de importanta din cadrul tehnologiei de recoltare a furajelor si de conservare a acestora. Cosirea furajelor se executa intr-o anumita perioada si intr-un timp cat mai scurt. Doar astfel cantitatea si calitatea furajelor obtinute va creste considerabil.

Care este epoca optima de cosire? Ieburile de pe pajisti se cosesc intre faza de inspicare si faza de inflorire in cazul gramineelor si faza de imbobocire pana la inflorire in cazul leguminoaselor perene. Astfel, productia de furaj si calitatea si cantitatea de substante nutritive este optima.

Ce masini se folosesc pentru cosire? Acestea difera in functie de panta terenului, dar si in functie de marimea si de configuratia parcelei ce urmeaza sa fie recoltata. Pe suprafetele intinse a caror panta este mai mica de 9 grade se vor folosi cositori cu o latime mare de lucru, autopropulsate, tractate sau vindrovere. Pentru suprafetele mici ce au o panta mai mare de 9 grade se vor folosi cositori actionate de tractoare cu simpla sau dubla tractiune. Suprafetele care au o panta mai mare de 18 grade vor folosi motocositori sau cositori actionate de tractoare monoax, adica motocultoare.

Aceste aparate de taiere utilizate pentru cosirea ierburilor furajere se impart in 2 grupe:

  1. Aparate de taiere cu miscare alternativa. Sunt aparate cu degete sau aparate fara degete, cat si aparate cu dublu cutit;
  2. Aparte de taiere roatative. Taierea plantelor este inertiala, adica fara parte de rezemare. Astfel, cositori rotative prezinta nenumarate avantaje printre care putem aminti de:
  • Exploatarea este usoara;
  • Permit viteze de lucru mari;
  • Au siguranta foarte mare in exploatare;
  • Lucreaza fara infundari indiferent de conditiile de lucru, adica lan culcat, lan imburuienat, productie ridicata sau umiditate ridicata.

Cositori rotative de la Vizoma sunt o alegere inteleapta

Vizoma este distribuitor de cositori rotative noi pentru obtinerea de fan furajer de calitate intr-un timp cat mai scurt, fara efort. Toate utilajele au cardan inclus ce le permite o foarte buna functionare. Sunt performante, taie precis plantele de nutret, taie usor, sunt robuste si rezistente, iar pretul este bun.

Printre modelele de cositori rotative de la Vizoma se numara:

  1. Coasa mecanica rotativa de 135 cm. Are in dotare 2 tamburi si este destinata pentru cositul furajelor, are 300 kg, numarul de cutite este 6, iar puterea este de 30 CP;
  2. Coasa mecanica rotativa de 165 cm. Este o cositoare mai grea, de 350 kg, de 40 CP si cu o latime de lucru de 1,65 m;
  3. Coasa mecanica rotativa de 185 cm. Are 60 CP, 400 kg si o latime de lucru de 1,85 m;
  4. Coasa mecanica rotativa de 210 cm. Are inclus un sistem hidraulic pentru ridicare si pozitionare.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram