Compania Monsanto anunta rezultatele Raportului de Sustenabilitate 2015

15 martie 2016

Raportul scoate in evidenta progresul realizat in ceea ce priveste angajamentele de sustenabilitate ale companiei; rezultatele intaresc promisiunea Monsanto de a proteja mediul inconjurator, dezvoltand, pana in 2021, solutii ce neutralizeaza carbonul.

Compania Monsanto anunta rezultatele Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2015. Inca din anul 2008, odata cu anuntarea primelor angajamente de durabilitate in anul 2008, compania a inregistrat progrese semnificative in ceea ce priveste principiul sau de a dezvolta o gama larga de solutii agricole durabile pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in crestere.
“Suntem mandri sa lucram impreuna cu colaboratorii si partenerii nostri pentru a contribui cu schimbari majore in domeniul nostru prin actiuni continue si decisive pentru a include permanent sustenabilitatea in activitatea noastra.”, afirma Jesus Madrazo, Vicepresedinte Corporate Engagement al Monsanto. “Suntem incantati sa anuntam rezultatele Raportului de Sustenabilitate si progresele pe care le facem zi de zi pentru a ne atinge obiectivele.”
Raportul, intitulat “Growing Better Together”, oferta o analiza a actiunilor de sustenabilitate realizate de Monsanto din trei perspective – oamenii, planeta si compania.
· Oamenii: Monsanto ofera sprijin pentru ca alimentatia echilibrata sa fie mai accesibila fiecarui om de pe planeta si urmareste imbunatatirea vietii fermierilor, angajatilor, consumatorilor si comunitatilor.
· Planeta: Monsanto adopta solutii agricole care ajuta la diminuarea impactului schimbarilor climatice, asigura accesul la apa, conserva biodiversitatea si imbunatateste sanatatea solului.
· Compania: Monsanto stabileste standarde etice inalte, o guvernanta corporatista activa, administrarea responsabila a produselor si raportarea transparenta ca punct central al modului de desfasurare a activitatilor comerciale.
Recent, Monsanto a progresat in cateva obiective importante de sustenabilitate. Compania a marit eficienta sistemelor de irigat in cadrul loturilor de producere de samanta si a diminuat intensitatea emisiilor de gaze cu efect de sera din cadrul operatiunilor de produse pentru protectia plantelor. De asemenea, Monsanto a devenit prima companie partenera a Organizatiei National Fish and Wildlife Foundation’s Monarch Butterfly Conservation, asumandu-si un angajament in valoare de milioane de dolari pentru sprijinul fluturilor monarch.

Alte puncte esentiale cuprinse in raportul din 2015:
Reducerea cu 22% a emisiilor de gaze cu efect de sera din operatiunile cu produse pentru protectia plantelor pana in 2020: 73% din obiectiv a fost atins.
Cresterea cu 25% a eficientei de utilizare a apei pentru irigatii in operatiunile globale de producere de samanta pana in 2020: 35% din obiectiv a fost atins.
Sustinerea fermierilor in utilizarea eficienta a ingrasamintelor pentru diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera pe o suprafata de 404.686 hectare (1 milion de acri) in S.U.A. pana in 2020: 20% din obiectiv a fost atins.
In luna decembrie 2015, Monsanto si-a luat angajamentul de a-si neutraliza, pana in 2021, emisiile de carbon, printr-un program unic atat pentru operatiunile de producere samanta si pentru cele de protectie a plantelor, cat si in colaborarea cu fermierii.
Raportul a fost realizat in concordanta cu principiile de raportare a sustenabilitatii ale Global Reporting Initiative (GRI) G4. Pentru prima data, compania raporteaza alinierea eforturilor sale cu obiectivele United Nations Sustainable Development, adoptate in septembrie 2015.

Despre Monsanto
Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi de camp importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune, utillizand mai eficient apa si alte resurse naturale importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram