WORKSHOP GREENET PARTENERIAT ÎNTRE 7 STATE MEMBRE UE

27 martie 2015

Joi, 26 martie 2015, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în calitate beneficiar a organizat workshopul “Metode inovative de calificare și recalificare în domeniul aprovizionării energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat”, parte a proiectului "Rețeaua europeană ce susține inovația în locurile de muncă verzi - GREENET".
Evenimentul “Metode inovative de calificare și recalificare în domeniul aprovizionării energiei electrice și termice, gaze, apă caldă și aer condiționat” a avut loc la Hotel Capitol din București, cu participarea partenerilor din cele șapte state membre ale Uniunii Europene. Principalele teme de discuție au făcut referire la provocările privind formarea în locuri de muncă ecologice la nivel național și local, promovarea politicilor de ocupare de locuri de muncă ecologice, formarea, recalificarea și îmbunătățirea competențelor pentru o piață a muncii în schimbare.
Proiectul "Rețeaua europeană ce susține inovația în locurile de muncă verzi - GREENET"este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în calitate de solicitant principal, alături de șapte organizații partenere din Europa: Media One (România), Expertise France (Franța), Instituto de Formacion Integral (Spania), Serviciul de ocupare (Croația), IDS (Portugalia), ZeusEuropa (Cipru) și Institutul Economic Maribor (Slovenia).
Inițiativa GREENET introduce un nou concept generat de valorile europene actuale şi pune bazele unei noi viziuni pe piaţa forţei de muncă din România și alte câteva state membre, concept care pregăteşte societatea pentru provocările viitorului.
Proiectul își propune să asigure transferul de know-how inovativ si să identifice instrumentele moderne necesare tranziției către o economie verde în diferite țări membre UE cu potențial mare de adaptare și transferabilitate la nivel European, inclusiv prin dezvoltarea unei rețele europene active ce vine în sprijinul principalilor actori publici și privați din sectorul energetic.
Proiectul este co-finantat de catre Comisia Europeana, prin programul PROGRESS 2007-2013, apelul VP/2013/010 sub numarul VS/2014/0442.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram