Habitat for Humanity România împreuna cu Whirlpool construieşte speranţa pentru familiile dezavantajate din punct de vedere social din România

17 mai 2012
Autor:
dowmedia08

Situaţia locuirii in Ploieşti este disperată; există aproximativ 230 de locuinţe sociale, majoritatea fiind formate din camere de dormit, cu băi şi bucătării comune. Cu toate acestea, cererea este mult mai mare decât oferta. Peste 240 de familii se află pe lista de aşteptare pentru o locuinţă. Cea mai mare parte dintre acestea locuiesc în case sub-standard, fără apă şi electricitate. Proiectele Habitat for Humanity îşi propun să asiste familiile dezavantajate din punct de vedere social să obţină case simple şi decente, prin construirea unor noi locuinţe.

Cele două echipe Whirlpool vor lucra la construcţia a 3 astfel de locuinţe cvadruplex, care vor găzdui 4 familii fiecare. Voluntarii vor munci alături de cele 12 familii care se vor muta în noile case. Vor începe prin a instala cadrele de lemn, vor ridica pereţii şi vor realiza finisajele interioare şi exterioare.

„Munca alături de Habitat este modul perfect de a da ceva înapoi societăţii. După ce şi-a extins sprijinul în Africa şi Orientul Mijlociu anul trecut, Whirlpool EMEA trimite şi mai mulţi voluntari, din toată regiunea, pentru a celebra, ajuta şi a dărui comunităţii în care activează”, spune Jose Drummond, Preşedinte al Whirlpool EMEA.

Programele Habitat presupun implicarea directă a beneficiarilor. Toate familiile care fac parte din program trebuie să aibă un rol activ în construirea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei. Toate sumele sunt colectate în fondul din care se construiesc alte noi locuinţe.

„Un loc curat şi sigur în care să locuiască aduce îmbunătăţiri uriaşe la sănătatea, educaţia şi starea generală a familiei. Acest lucru sprijină beneficiarii să se ajute pe sine şi transformă ciclul sărăciei într-un ciclu al prosperităţii. Suntem recunoscători companiilor noastre partenere, care ne ajută să obţinem această prosperitate”, spune Heather Alner, Corporate Engagement Manager al Habitat for Humanity Europe and Central Asia.

Whirlpool este unul dintre cei mai stabili parteneri ai Habitat for Humanity în Europa şi Asia Centrală. Anul trecut, la aniversarea a 100 de ani ai companiei, Whirlpool Europe, Middle East and Africa a trimis 100 de angajaţi să construiască locuinţe în România. În fiecare an, compania trimite o echipă formată din voluntari din întreaga regiune. Anul acesta, pentru a-şi demonstra angajamentul pentru cauzele caritabile, compania a decis să trimită două echipe.

Whirlpool este, de asemenea, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Habitat for Humanity International, sprijinind această organizaţie încă din 1999. Whirlpool a contribuit la proiectele caritabile ale Habitat în diverse moduri, de la donarea de produse, până la contribuţii financiare.

Despre Whirlpool Europe, Middle East & Africa (EMEA):
Având aproximativ 11.500 de angajaţi, puncte de fabricaţie în 7 ţări şi fiind prezentă pe piaţa din peste 30 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Whirlpool EMEA este o filială a Whirlpool Corporation. Lider mondial în producţia şi vânzarea de aparatură electrocasnică, Whirlpool Corporation a înregistrat vânzări anuale de 18,7 miliarde de dolari în 2011, are 68.000 de angajaţi şi 66 de centre de producţie şi cercetare tehnologică, peste tot în lume. Compania comercializează produsele Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht şi alte brand-uri importante, în aproape fiecare ţară de pe mapamond. Centrul European de Operaţiuni al Whirlpool se află în Comerio, Italia. Pentru informaţii suplimentare despre companie, vă rugăm să vizitaţi www.whirlpoolcorp.com.

Despre Habitat for Humanity
Habitat for Humanity International este o organizaţie mondială creştină şi non-profit, care urmăreşte să transforme dragostea lui Dumnezeu în acţiune, unind oamenii pentru a construi case, comunităţi şi speranţă. Din 1976, Habitat a ajutat peste 500.000 de familii, construind şi renovând locuinţe, susţinând politicile de locuire corectă şi echitabilă şi asigurând instruire şi acces la resurse, pentru a ajuta familiile să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat activează de la mijlocul anilor 90. Pentru mai multe informaţii, pentru a dona sau voluntaria, vă rugăm să vizitaţi www.habitateurope.org. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram