MIRA TELECOM a finalizat implementarea proiectului de cercetare co finanțat din fonduri europene

19 septembrie 2013
Autor:
dowmedia08

SC MIRA TELECOM SRL, cu sediul în București, Str. Doamna Ghica nr. 12, Sector 2 a derulat, în perioada 10 mai 2011 – 09 august 2013, proiectul “Dezvoltarea infrastructurii și capacității de cercetare în domeniul sistemelor integrate de comunicații și de securitate a SC MIRA TELECOM“, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 7.997.390,84 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 3.414.674,40 lei.
Proiectul s-a implementat în localitatea Joița, județul Giurgiu, pe o durată de 27 luni.
Obiectivul principal al proiectului a fost construirea unui centru propriu de cercetare al companiei, asigurând astfel infrastructura necesară pentru extinderea activității de cercetare-dezvoltare a companiei MIRA TELECOM. Cu o suprafaţă desfăşurată de circa 720 mp, parter și etaj, construcţia clădirii a fost ridicată pe un teren de 9.000 mp, proprietate a companiei MIRA TELECOM, în comuna Joiţa, județul Giurgiu.

Al doilea obiectiv major a fost înființarea Departamentului de cercetare-dezvoltare, ca structură organizatorică distinctă în cadrul societății, dezvoltarea și dotarea cu aparatură de laborator și platforme software de ultimă generație. În prezent, în cadrul centrului, funcţionează patru noi laboratoare de cercetare: cercetări electronice, cercetări în domeniul fizicii cuantice, cercetări multidisciplinare (electronică, biofizică, biochimie), încercări complexe (în diverse condiţii climaterice, medii electromagnetice, mecanice). Totodată a fost modernizat laboratorul de dezvoltare software. Toate au fost dotate cu aparatură, utilaje şi echipamente de înalt nivel tehnologic.

În urma implementării proiectului, s-au atins următorii indicatori: 80 instalaţii, echipamente şi instrumente independente pentru cercetare, 63 echipamente IT şi pentru comunicaţii, 4 licenţe software.

Unul dintre rezultatele anticipate în urma implementării proiectului va fi contribuția directă la creşterea capacităţii de cercetare şi a numărului de specialişti în cercetare, în cadrul companiei. Până la sfârșitul perioadei de sustenabilitate a proiectului (un interval de 5 ani de la data semnării contractului de finanțare), se vor crea 22 noi locuri de muncă în cadrul Departamentului de cercetare-dezvoltare, din care 18 în domeniul cercetării. Vor fi publicate 3 articole stiinţifice în publicaţii de specialitate cu profil de comunicaţii şi securitate, 3 proiecte de cercetare indepdente finalizate până în 2020 și 2 lucrări susţinute în cadrul unor congrese sau conferinţe internaţionale de profil.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:
Nume persoană contact: Marcel SAVU
Funcţie: Director Proiect
Instituție: MIRA TELECOM
Tel. 021.351.8527 / 47 / 56, Fax: 021.351.8535, e-mail: [email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram