Healthy Teenagers un nou proiect implementat de Asociația Edulifelong

15 iunie 2015

Asociația Edulifelong organizează un schimb de tineri, alăturându-se astfel programului Erasmus+, domeniul tineret

(La runda 3 din Octombrie, 2014) Asociația Edulifelong, din Târgu Jiu a primit finanțare de la Uniunea Europeană pentru a organiza un schimb de tineri împreună cu alte 5 ONG-uri din Europa

48 de tineri, însoțiți de 12 lideri vor lucra împreună în Tismana, începând cu 17 Iunie până la 26 iunie 2015, explorând subiecte ce vizează un stil de viață sănătos. Proiectul se adreseaza tinerilor care doresc sa se simta in forma, sa devina mai activi si mai sanatosi si isi propune ca tinerii care vor participa la proiect sa constientizeze importanta unei alimentatii sanatoase si corecte pentru organism, precum si necesitatea efectuarii exercitiilor fizice zilnic. Obezitatea in randul tinerilor a ajuns la cote alarmante, iar cauzele principale care au dus la acest lucru provin tocmai de la o alimentatie precara inca de la varste fragede.

Asociația Edulifelong a câștigat finanțarea (22260 Euro) prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1, domeniul tineret, program manageriat de ANPCDEFP și finanțat de Uniunea Europeană. Acest program ajută tinerii să de.vină cetățeni active și mai bine pregătiți pentru câmpul muncii, promovează în același timp solidaritatea, coeziunea social și cooperarea în Europa și țările partenere.

Iohana Udrescu, coordonatorul proiectului a spus "Prin sport și jocuri, vom face analiza problemelor cauzate de alimentatia nesanatoasa (cu care se confrunta tinerii), iar prin studiile de caz propuse si workshopurile planificate speram să și găsim soluțiile acestora. Astfel de initiative ajută tinerii implicați să înțeleagă mai bine oameni provenind din alte țări și alte culture și viziuni asupra lumii. Ei își vor lărgi orizonturile și vor căpăta noi aptitudini și cunoștințe.”

NOTA:

Oportunităţi pentru tineri
Erasmus+ îi ajută pe tineri să îşi dezvolte competenţe şi să îşi crească şansele de angajare, oferindu-le oportunitatea de a participa în proiecte europene de învăţare. Le oferă ocazia de a descoperi noi culturi şi de a simţi că aparţin Europei.
Mai mult, organizaţiile implicate pot dezvolta abordări noi şi inovatoare pentru învăţare şi pot coopera cu organizaţii din alte ţări şi schimba bune practici.

Ce sprijină Erasmus+?
Mobilităţile sunt posibile la nivelul ţărilor participante la program şi cu ţările partenere din vecinătatea UE pentru:

- grupuri de tineri din diferite ţări care se întâlnesc pentru o perioadă scurtă de timp (5-21 de zile) pentru a participa la un program de învăţare specific educaţiei nonformale (schimb de tineri)
- tineri care fac voluntariat în diferite ţări prin Serviciul European de Voluntariat pentru perioade ce pot varia de la 2 săptămâni la 12 luni

Cine poate participa?
- schimburile de tineri se adresează celor care au între 13 şi 30 de ani
- oportunităţile de voluntariat sunt pentru tinerii care au între 17 şi 30 de ani

Iohana Udrescu, Asociația Edulifelong

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram