Alfredo Seafood: Unde se mananca cele mai bune preparate din peste si fructe de mare in destinatiile preferate de vacanta ale

9 august 2017

Grecia este alegerea predilecta a romanilor pentru vacanta de vara, fie ca vorbim de cupluri tinere, de familii cu copii mici sau de grupuri in cautarea catorva zile pline de adrenalina. Insulele Eladei sunt ideale pentru orice tip de vacanta, iar aici veti gasi nenumarate restaurante unde se gateste peste, grecii consumand anual 19,6 kg/capita – de 3 ori mai mult decat romanii, care consuma doar 6 kg/capita - si avand in fiecare sezon milioane de turisti dornici sa guste preparatele traditionale ale bucatariei mediteraneene. Thassos este una dintre optiunile perfecte pentru un sejur in care sa va delectati cu peste si fructe de mare. Iar daca vreti sa gustati cei mai buni calamari umpluti, nu ocoliti taverna Irene din Potos.
“In Thassos nu exista restaurant care sa nu aiba peste si fructe de mare in meniu. Mai mult decat atat, peste tot se mananca foarte bine, dar noi recomandam zonele mai putin turistice. Mergeti in satele din munti, unde veti fi uimiti de savoarea extraordinara a preparatelor! Panagia sau Maries sunt localitatile unde va garantam ca, daca mergeti la ora pranzului, veti experimenta niste gusturi unice, chiar si pentru finii cunoscatori in ceea ce inseamna peste si fructe de mare!”, explica Mihai Cristian Darmanescu, fondatorul Alfredo Seafood.
Regiunea Izmir este situata pe malul Marii Egee, in sud-vestul Turciei, si are ca centru economic orasul cu acelasi nume. Ajunsi aici veti putea vizita numeroase obiective turistice si va veti bucura de restaurantele cu specific de peste si fructe de mare, dintre care Kordon Yengec este unul dintre cele mai apreciate. Pentru amatorii de dorada, un restaurant care nu trebuie ratat este si Nazik Ana din Bodrum.
Bulgaria este, pentru multi romani, una dintre cele mai la indemana optiuni atat pentru sejururile mai lungi, cat si, in special, pentru escapadele de sfarsit de saptamana. Ferma de midii Dalboka, care are si restaurant, ofera o panorama deosebita catre golful Kaliakra, iar specialitatile pe baza de scoici au ridicat-o, pe buna dreptate, la rang de atractie turistica. Restaurantul Ceaika, din Byala, statiune situata la circa 50 de kilometri de Varna, este la randul sau o alegere perfecta si locul ideal daca vreti sa gustati cel mai bun rechin din Marea Neagra. Bistro Aquamarin din Nessebar are in meniu rapane cu sos rosu care, odata incercate, va vor face cu siguranta sa reveniti! Nu ar trebui sa ratati nici supa de raci servita in tavernele din Durankulak, sat pitoresc de pe malul Marii Negre, foarte aproape de frontiera cu Romania.
Italienii sunt pe unul dintre locurile fruntase in ceea ce priveste cantitatea de peste consumata anual pe cap de locuitor, cu 25,4 kg/capita. Bucataria mediteraneeana este vestita pentru rafinamentul sau, iar locuitorii acestor zone sunt printre cei mai longevivi europeni, conform studiilor. Osteria Antica Marina e unul dintre cele mai apreciate restaurante din Catania, cel de-al doilea oras ca marime din Sicilia. Daca veti manca aici, veti vedea si de ce: stridiile proaspete, tonul sau pestele spada va vor lasa amintiri de neuitat!
Alfredo Seafood are sugestii si pentru cei care ajung in nordul Italiei si vor sa stie unde se pot relaxa dupa o zi in care au vizitat cele mai importante atractii din Milano ori au admirat apusul de pe unul dintre podurile care impanzesc Venetia! In orasul de pe campiile Lombardiei, popositi la restaurantul Il Delfino sau la Da Vic - Ristorante Guerrini sau, daca vizitati intreaga zona, treceti pe lista si L’Araba Fenice, situat la circa 115 kilometri la sud de oras, si San Prospero din Modena. In Venetia, notati-va ca destinatii unde puteti manca biban de mare, cele mai diverse sortimente de fructe de mare si specialitati din peste proaspat: Riviera si Osteria alle Testiere
“Pestele proaspat este una dintre principalele surse de nutrienti, iar gustul excelent vine ca bonus. Alfredo Seafood militeaza pentru cresterea consumului de peste si fructe de mare si cred ca vacanta de vara este una dintre cele mai bune perioade in care ne putem largi orizonturile culinare! In zona Marii Mediterane, pe malurile Marii Egee, ale Adriaticii si ale Marii Negre, pestele si fructele de mare fac parte integranta din dieta si din modul de viata al localnicilor, care sunt literalmente indragostiti de aceste preparate. Cred ca o incursiune mai complexa in bucataria acestor popoare le va schimba viziunea chiar si celor mai reticenti romani!”, a declarat Mihai Cristian Darmanescu.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram