Facebook face curățenie. Like-urile paginilor ar putea să scadă

6 martie 2015
Autor:
dowmedia08

likeFacebook vine cu o veste proastă pentru administratorii de pagini care au recurs la practici neordodoxe pentru a crește numărul de fani ai paginilor pe care le administrează. Astfel, cei care au cumpărat mii de like-rui din surse obscure și au printre fanii paginii profiluri inactive, s-ar putea trezi, începând cu 12 martie fără toată această agoniseală de fani fictivi, adunați doar să „dea bine”. Pe unele pagini, în modulul de admin au început să apară notificări care anuță faptul că, în urma actualizării modului de numărare a celor care urmăresc o pagină, Facebook ar putea să „curețe” lista de fani de acele profiluri care se demonstrează a fi inactive. Dacă inițial această știre a pornit ca zvon din interiorul comunității de specialiști în Social Media, Facebook a confirmat printr-o postare spunând că demersul are ca scop filtararea profilelor inactive care au aparținut unor persoane care au decedat între timp sau care au fost dezactivate. Reprezentanții rețelei sociale au explicat motivele acestei mișcări:

  • Îmbunătățirea rezultatelor paginilor: prin înlăturarea utilizatorilor inactivi, administratorii paginilor vor obține date mult mai relevante în ceea ce privește audiența.
  • Creșterea relevanței audienței: administratorii pagininilo au un element de siguranță ca se adresează unor persoane reale, active pe rețeaua socială.

În următoarele săptămâni, numărul de like-uri al paginilor ar putea să scadă, dar eficiența postărilor este foarte probabil să crească, cel puțin acesta este scopul declarat al celor de la Facebook.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram